Home Huis inrichting 3 dingen die je altijd vergeet tijdens het verhuizen (en nu niet meer)

3 dingen die je altijd vergeet tijdens het verhuizen (en nu niet meer)

0
3 dingen die je altijd vergeet tijdens het verhuizen (en nu niet meer)

Heb je een nieuw huis gekocht, gehuurd of staat dit op de planning? Dan ontkom je er niet aan het verhuizen van al je spullen naar je nieuwe woning. Afhankelijk van het aantal spullen kan een verhuizing een hele klus worden. Het is daarom slim om je goed voor te bereiden en een aantal dingen uit te zoeken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Bij verhuizen komt deze uitspraak helemaal tot zijn recht. In deze blog geven we je tips en tricks tijdens het verhuizen, en welke dingen je absoluut niet moet vergeten!

Overlap in huizen tijdens verhuizing

Wanneer je aan het verhuizen bent ben je waarschijnlijk in bezit van 2 woningen. Als je het slim plant dan heb je een aantal dagen twee woning in je bezit zodat je meerdere dagen hebt om te verhuizen. Zeker wanneer de woningen dicht in de buurt van elkaar te vinden zijn. Wanneer je twee huizen hebt zal je de ene dag in het oude huis verblijven en de andere dag in het nieuwe huis. Vaak vergeet men dat je bij je oude huis wel nog gebruikelijke spullen hebt, en bij je nieuwe niet. Denk bijvoorbeeld aan toiletpapier of papieren handdoekjes. Dit zijn typisch spullen die je bij zo’n verhuizing vergeet mee te nemen naar je nieuwe huis.

Regel hulp

Wanneer je de nodige spullen moet verhuizen doe je er verstandig aan om wat mensen/vrienden te vragen om mee te helpen met verhuizen. Het is belangrijk dat je hier al een tijdje van tevoren over nadenkt zodat je meerdere mensen op een dag kan laten helpen. Hierdoor zal je grootste spullen direct kunnen overbrengen. Denk bijvoorbeeld aan je bed, kasten, wasmachine, droger, en de bank. Dit zijn vaak logge spullen die je niet zomaar in je eentje in de auto/kar stopt.

Naast mensen is het ook slim om bijvoorbeeld een busje of een kar te huren. Vaak zijn auto’s net wat te klein om de grote loggen spullen over te brengen. Zeker wanneer je het veilig wilt houden raden wij aan om een kar of busje te huren. Vragen vrienden/familie die een busje hebben of huur er één bij jou in de buurt.

Checklist nieuwe woning

Wanneer je in je nieuwe woning komt, kan je het beste even de kranen een tijdje door laten lopen. Het kan namelijk zo zijn dat het water een tijdje niet gestroomd heeft, waardoor er bacteriën kunnen ontstaan. Zeker wanneer het warm is kan dit al binnen een week gebeuren. Zorg daarnaast altijd dat je het huis een beetje opwarmt, begin hier overdag al mee want het kan even duren voordat je huis is opgewarmd wanneer het een tijdje leeg heeft gestaan.