Home Huis inrichting Hondenkussens: zo creëer je een veilige comfy haven voor je trouwe viervoeter

Hondenkussens: zo creëer je een veilige comfy haven voor je trouwe viervoeter

0
Hondenkussens: zo creëer je een veilige comfy haven voor je trouwe viervoeter

Om een hond zich veilig en welkom te laten voelen, is een eigen plekje met een of meerdere lekkere zachte hondenkussens, speelgoed en lekkere brokken zeker een goeie zet! Echter is een veel gemaakte opmerking dat het honden niet veel uitmaakt en dat ze zich wel aanpassen. Dit is deels waar. Ja, een hond zal zich aanpassen. Maar of dit het gevoel van veiligheid en van welkom zijn ten goede komt, en dus de relatie die je met je hond hebt, is een tweede.

Verplaats je in je hond

Helaas kunnen honden niet praten, maar uit hun gedrag kunnen we wel veel afleiden. Wanneer een hond zich bijvoorbeeld niet gezien voelt, zal je dat, net als bij mensen, op verschillende manieren gaan merken. Wij mensen en honden verschillen namelijk niet zo veel van elkaar in behoeften. Zo hebben honden dus net zo goed als mensen baat bij goed comfort dat een gevoel van veiligheid creëert.

Ter illustratie

Denk je maar eens in: je komt thuis na een lange dag werken, helemaal afgepeigerd. Je doet de deur van je huis open en ziet daar je comfy stoel staan. Je energie neemt alleen bij het zien ervan alweer toe. Je ploft erin neer, sluit je ogen en komt even helemaal tot rust. Wat hier ook nog aan bijdraagt, is het veilige gevoel dat jouw woning je geeft. Dit samen zorgt ervoor dat jij een paar minuten later er weer tegen aan kan.

Honden zijn net mensen

Voor honden is dit alles net zo van invloed op hun gestel. Met een comfortabel hondenkussen scoor je dan ook flink wat punten. Ze liggen er namelijk heerlijk op, het geeft honden dat veilige en warme gevoel en ze staan ook nog leuk in het interieur. Hondenkussens zijn er namelijk in verschillende kleuren, je kunt zelfs uit verschillende patroontjes kiezen. Hoe leuk is dat?!

Indirecte behoeftevoorziening

Last but not least help je je hond met een hondenkussen ook nog indirect bij het afvinken van een belangrijk punt op z’n to-do-lijstje. Namelijk: zoveel als mogelijk uit de dag halen. Om dit doel te behalen, moet een hond rustmomenten inplannen. Een comfortabel hondenkussen, zal hem dan snel weer doen opladen zodat hij weer verder kan met z’n hondenfratsen.

Maak je hond blij met een hondenkussen

Reken er maar op dat ze je dankbaar zullen zijn. Die dankbaarheid zal zich vertalen in een nog grotere trouw aan, en enthousiasme naar jou als baasje. Dus reageert jouw trouwe viervoeter nu al enthousiast wanneer hij je ziet, bereid je dan maar alvast maar voor. Na de aanschaf van een hondenkussen zal hij helemaal door het dolle heen zijn!