Home Overig Waar moet je, zakelijk gezien, aan denken met Pasen?

Waar moet je, zakelijk gezien, aan denken met Pasen?

0
Waar moet je, zakelijk gezien, aan denken met Pasen?

Pasen is altijd een beweeglijke tijd. De een zal vrij zijn, de ander niet. Ook zul je misschien te maken krijgen met mensen die op vakantie zijn of andere ongemakken. Hoe dan ook, je kunt best wat doen om je goed voor te bereiden op wat je te wachten staat in de tijd rondom pasen. Wat dat is, hoe je dit doet als bedrijfseigenaar zijnde en waarom je dit moet doen, dát lees je hier. 

Relatiegeschenken

Pasen is het ideale moment om te denken aan relatiegeschenken. Het is, vergeleken met kerst en oud en nieuw, een veel minder standaard moment om relatiegeschenken te geven. Je laat hiermee zien dat je altijd denkt aan je zakelijke relaties. Of dit nu je personeel is, of een ander zakelijk contact. Een paaspakket personeel laat gewoon enorm zien dat je aan ze denkt, dat je ze waardeert en dat ze gezien worden. Het stelt ze daarnaast in staat om het te delen met hun families, iets waar pasen zich bij uitstek voor leent. Paaseieren voor personeel, of voor andere zakelijke contacten, wordt altijd gewaardeerd. Wie houdt er nu niet van paaseitjes?

Facturen

Facturen zijn een gevoelig puntje in de zakenwereld. Wanneer je ze betaald is dan vooral een onderwerp van discussie. De een vindt dat je dit meteen doet, de ander vindt dat je dit op de uiterlijke datum doet en wéér een ander vindt dat je dit doet wanneer het je uitkomt. Hoe dan ook; met pasen kan dit soms wel eens vervelende situaties opleveren. Sommige mensen zullen op vakantie gaan, anderen zullen tijd doorbrengen met hun familie en weer anderen zullen gewoon vrij zijn. Tuurlijk, er zijn ook mensen die gewoon aan het werk zijn. Toch weet je dit nooit zeker en kun je daarom maar beter je facturen betalen voor pasen én zelf achter de betalingstermijn aangaan van je openstaande facturen. Het kan een hoop problemen voorkomen.

Onderhoud

Mocht je een bedrijf hebben waarbij onderhoud aan het pand, aan apparatuur of aan voertuigen noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering, regel dit dan vóór pasen. Met pasen kunnen er, zoals eerder gezegd veel mensen vrij zijn. Mocht er dan iets misgaan, dan zit jij met de gebakken peren. Je kunt daarom maar beter het zekere voor het onzekere nemen en je onderhoud op tijd laten verrichten. De kans op verhindering van de normale gang van zaken is daardoor erg klein.