Home Huis inrichting Haal een elektrische haard in huis!

Haal een elektrische haard in huis!

0
Haal een elektrische haard in huis!

Laat me raden: jij zoekt net dat ene dat je woonkamer nog unieker maakt. Nog meer samenhang geeft, en vooral nog net dat extra beetje gezelligheid dat je mist. Ik heb misschien wel precies het idee dat je nodig hebt: elektrische haarden

Where the hearth is…

Uiteraard heb jij er hoogstwaarschijnlijk maar eentje nodig, maar een elektrische haard is bijna altijd een goed idee.  Een bron van gezelligheid én, tegenwoordig, ontzettend realistisch. Al het genot en de warmte van een haard, zowel letterlijk als figuurlijk, zonder de viezigheid en het eventuele risico van een echte. Zeker als er geen afvoer -of schoorsteenmogelijkheid is, wat bij steeds meer moderne huizen het geval is, blijkt dit dé uitkomst te zijn. Een elektrische haard combineert natuurlijk de beste elementen van een haard, zonder alle gevaren en/of irritante delen aan het hebben van een haard. Je hoeft nooit hout te halen voor een elektrische haard, for one, er ligt geen viezigheid op de grond én je vervuilt een stuk minder. Ook hoeft er geen schoorsteen aangelegd te worden, als die niet al in je huis aanwezig is. 

Perfecte middenweg

Haarden worden natuurlijk al jarenlang gebruikt. In eerste instantie was het doel van een ingebouwde haard in een woonkamer of ander vertrek van een huis natuurlijk vooral het stoken van de ruimte(s), ook omdat er nog geen centrale verwarming was. Maar naarmate onze technologieën rondom verwarming verbeterden, werden haarden ook meer en meer iets van esthetische waarde. Inmiddels is een haard, naast een fijne warmtebron, ook iets dat figuurlijk leven in een woonkamer en/of een huis blaast. Hierom is het heel begrijpelijk als je, vooral juist om die reden, er graag een in huis haalt. Een elektronische haard is daarin perfect; de hitte komt van een elektrische verwarming en kan ook uitgezet worden, mocht je liever hitte van je centrale verwarming laten komen, en de projecties van het vuur zijn ontzettend realistisch. Bij sommige elektronische haarden kan zelfs geluid worden toegevoegd, zodat je de volledige ervaring van een knapperend vuurtje erbij krijgt. 

 

Met andere woorden; ik geloof dat bij 99% van de woonkamers die gezelligheid missen, een elektrische haard de oplossing is. Ik ken niemand die niet bij een heerlijk knapperend vuurtje wil zitten na een lange dag. Of het vuurtje nu écht aan is of niet, is een vraag voor een andere keer.