Home Huis inrichting De voor- en nadelen van een rolluik

De voor- en nadelen van een rolluik

0
De voor- en nadelen van een rolluik

Heb jij net een nieuw huis of appartement gekocht of woon je al een tijdje in een huis en ben je opzoek naar rolluiken voor jouw ramen? Tegenwoordig is het hebben van een rolluik heel gewoon. Vroeger was het kopen van een goed gordijn of een luxaflex al genoeg, maar mensen zien toch het voordeel in van een rolluik. Een rolluik heeft niet alleen de functie om de kamer donker te houden maar nog veel meer. Bovendien zoeken mensen tegenwoordig meer en meer luxe in hun kamer, een rolluik kan daar 1 van zijn doordat je op afstand het kan besturen door middel van een console. In deze blog neem ik je mee in de voordelen van een rolluik, maar ook in de nadelen van een rolluik.

Voordelen van een rolluik

  • Verduistering

Zoals hierboven werd verteld is het hebben van een rolluik ideaal om jouw kamer donker te maken. Doordat een rolluik goed in elkaar past komt er geen licht door heen. Ook genoeg privacy dus. Naast dat er geen licht in je woning komt is het ook handig voor de zonnige dagen doordat het je woning goed koel houdt. Voor iemand in de nachtdienst is een rolluik heel ideaal omdat het zelfs in de middag goed donker is.

  • Veiligheid

Rolluiken zijn ook heel veilig. Het beschermen van je huis voor inbrekers is met een rolluik perfect. Wanneer je in de avond wilt gaan slapen of op vakantie gaat kan een rolluik het moeilijk maken voor inbrekers.

  • Warmteisolatie

Doordat sommige rolluiken ook goed isolatie materiaal hebben kan het helpen tegen warmteverlies. In de winter kun je dus al snel geld besparen en zal je het eerder warm hebben.

Nadelen van een rolluik

  • Vaak duur

De prijzen van rolluiken kun best snel oplopen tot een hoog bedrag. Ook wanneer je veel ramen wilt gaan bedekken met een rolluik. Ze zijn ook duur omdat ze sterk zijn en goed beveiligen. Het is bijvoorbeeld niet heel slim om een rolluik te kopen om alleen zon af te schermen.

  • Lastig te installeren

Wanneer je zelf een rolluik wilt installeren kan dit al snel een lastige opgave zijn. Je moet meerdere gaten in je muur boren als je het wilt monteren. Wanneer je een elektrische rolluik hebt kan het vaak beter zijn om een klusjesman in te huren.

  • Breekbaar

Ook al is het van goede kwaliteit kan het snel kapotgaan en breken. Daarnaast als je een elektrische rolluik hebt kan de motor vastlopen of kapot gaan. Gevolg hiervan is dat je weer geld kwijt bent.