Home Thuis zijn EK: wij kijken nog gewoon!

EK: wij kijken nog gewoon!

0
EK: wij kijken nog gewoon!

Aiii, dat liep eventjes niet zoals verwacht. Oranje vloog eruit tijdens de achtste finale van het EK en dus waren veel mensen teleurgesteld. Begrijpelijk, want we hadden natuurlijk gehoopt dat we in de finale zouden komen. De eerder genoemde groeps des Doods heeft z’n tassen inmiddels gepakt en is weer naar huis. De Nederlandse vlag wappert bij veel mensen niet meer, de Spaanse vlag en Italiaanse vlag daarentegen wel. En dat zijn nou juist de twee landen die wij altijd graag in de gaten houden, ook als er gevoetbald wordt. Waar dat mee te maken heeft, vertel ik hieronder… 

Voetbal kijken is gewoon ons ding!

Wij zijn hier thuis wel echte voetballiefhebbers, dus dat we het EK op de voet volgen is geen verrassing. Toen Nederland naar huis ‘mocht’, switchten we dan ook zo over naar een volgende favoriet. Tuurlijk waren ook wij teleurgesteld, maar als je dan naar een andere overwinnende partij kijkt, welke in eerste instantie als underdog werd gezien, dan zorgt dat vaak alweer voor een grote glimlach. Spanje en Italië spelen een mooi potje voetbal en als ze over 2 dagen weer het veld op mogen, zitten wij gewoon weer klaar! Eigenlijk zijn ze beiden favoriet….als dat maar goed gaat!

Mooie vakantiebestemmingen

Zowel Spanje als Italië zijn natuurlijk erg mooi om naartoe op vakantie te gaan. Waar Italie echt nog bovenaan mijn lijstje staat, is Spanje er wel eentje die ik al af kan strepen. Naast dat ik de Spaanse bevolking echt heel aardig, gastvrij en behulpzaam vind, is de hele sfeer voor een toerist gewoon relaxt. Mijn ervaring is dat ze echt wel wat voor je over hebben. Natuurlijk speelt daar een stukje ‘geld’ mee, maar ik vind de bevolking in Spanje niet ‘gemaakt vriendelijk’. Als ik de vergelijking maag met bijvoorbeeld Frankrijk, dan zie ik daar echt een groot verschil. De gemiddelde Fransman vindt het namelijk helemaal niet leuk als je geen woord Frans spreekt. Ik merkte zelfs in Disneyland Paris dat men eigenlijk amper wilde luisteren als je iets in het Engels vroeg.  

Lekker eten

Last, but zeker niet, least; wij houden van lekker eten. En daarvoor zit je bij de Italianen en Spanjaarden natuurlijk helemaal goed. Gelukkig kunnen we in Nederland ook al op heel veel plaatsen terecht voor een lekker worstje of smeuïge olijven, maar het beste kun je het natuurlijk eten als je in 1 van de betreffende landen zelf op vakantie bent. Nu we weer een beetje mogen reizen, gaan ook wij steeds meer kijken naar mooie vakantiebestemmingen, waar we als gezin fijne herinneringen kunnen gaan maken! Tot die tijd, kijken we heerlijk voetbal en juichen we voor andere landen, want ook zij verdienen dat! En als de finale Italië Spanje wordt…..tja, dan ontstaan er vast 2 kampen…en verliezer moet dan trakteren op Spaanse óf Italiaanse delicatessen.