Home Huis kopen Wat zijn de voordelen van het gebruik van epdm?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van epdm?

0
Wat zijn de voordelen van het gebruik van epdm?

Het verzorgen en verbouwen van je dak is niet iets waar je vaak mee bezig bent. Het onderhouden van je dak moet vaak eens in de aantal jaar gebeuren en de kans is dan ook groot dat je er niet heel veel verstand van hebt. Wanneer het wel nodig is om iets aan je dak te doen is het wel belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Er komen namelijk vaak flinke kosten bij kijken en door de juiste investeringen te doen kun je een hoop geld besparen. Een van de materialen die erg goed is voor je dakbedekking is epdm. Wat epdm is en wat de voordelen zijn van dit materiaal kun je meer over vinden in dit artikel.

 

De kwaliteit van epdm 

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van epdm zul je merken dat het een product is van een hoge kwaliteit. Je kunt epdm kopen bij verschillende bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het bedekken van daken. Bij het kopen van epdm folie of epdm lijm is het wel belangrijk dat er de letters lsfr op terug te vinden zijn. Dit betekent namelijk dat het de juiste classificatie heeft en tegen de meeste vuren bestendig is. Wanneer dit niet op de epdm te vinden is, is het niet van een hoge kwaliteit en kan het je eigen veiligheid in gevaar brengen. De kwaliteit van wel de geclassificeerde epdm is overal in Europa erg hoog. De epdm heeft als een van de grootste voordelen dat het een erg lange levensduur heeft. Verder is het een flexibele en waterdicht materiaal die tegen al het weerbestendig is. Ook hoef je er gedurende de jaren dat het mee gaat eigenlijk helemaal niet mee bezig te zijn. Het is een onderhoudsvrij product dat tegenwoordig op een hoop daken wordt gebruikt.

 

De milieuvriendelijkheid van epdm

Een ander groot voordeel van epdm is dat het erg milieuvriendelijk is ten opzichte van de andere rubber producten die voor de dakbedekking worden gebruikt. Wanneer er water op het dak valt zal dit worden opgevangen en gebruiken voor dagelijks gebruik. Verder is het product op een milieuvriendelijke manier te recyclen en kan er vervolgens weer een nieuw leven aan het materiaal worden gegeven. Ook is het goed om te weten dat je wanneer je ervoor kiest om epdm te gebruiken zelf mee aan de slag kunt. Het aanleggen van dit materiaal is namelijk erg eenvoudig.