Home Thuis zijn Geld besparen in het huishouden

Geld besparen in het huishouden

0
Geld besparen in het huishouden

Wanneer je een huis koopt, heb je ineens te maken met veel verschillende kosten. Zo betaal je niet alleen de hypotheek en interest, maar ben je ook nog eens geld kwijt aan gas, water en licht. En dan komen er daarnaast nog de kosten van dagelijkse boodschappen bij. Al met al kunnen de uitgaven flink oplopen. Hoe zorg je ervoor dat je wat geld kunt besparen in het huishouden? Deze blog gaat daar verder op in en wie weet ontdek je wat handige tips. 

Bulk inkopen bij de groothandel

De prijzen voor consumentengoederen worden steeds hoger in Nederland. Dat betekent ook dat jouw boodschappen duurder worden. Daarbij komt ook nog eens dat we tegenwoordig te maken hebben met inflatie waardoor onze centen in waarde dalen. Dit zijn ontwikkelingen die we niet kunnen voorkomen. Wat we wel kunnen doen, is zoeken naar een manier om producten goedkoper te krijgen. Dit kan bij groothandelaren. Ben je zzp’er? Dan kun je een klantenpas aanvragen bij bijvoorbeeld de Makro of Sligro. Dit zijn groothandelaren waarbij je bulk inkopen kunt doen. Zo betaal je per product minder geld en heb je gelijk een grote voorraad in huis. Je dagelijkse boodschappen kosten zo een stuk minder geld.  

Zuinig omgaan met energie 

Door alle snelle technologische ontwikkelingen groeit het aantal innovaties waarvan huishoudens kunnen profiteren. Denk bijvoorbeeld aan hightech beveiligingssystemen die bij het waarnemen van beweging alle beveiligingscamera’s rondom het huis inschakelen. Of denk aan huishoudelijke hulpjes die werken op kunstmatige intelligentie zoals Alexa en Google Home. Tegenwoordig spreekt men ook wel van een smart home waarbij innovatieve apparaten in hoge mate het huishouden vergemakkelijken. Echter, een toename van apparaten thuis zorgt ook voor een stijging in het stroomverbruik en daar betaal je natuurlijk iedere maand voor. Zorg er daarom voor dat je zuinig omgaat met apparaten. Laat lampen niet onnodig aanstaan, schakel de verwarming op de benedenverdieping automatisch uit in de nacht en sluit de laptop af wanneer je klaar bent met werken. Je zult zien dat de energierekening zo flink terugloopt. Overigens kun je naast besparen op energie, ook besparen op waterkosten van het huishouden. Doe de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen, douche korter en draai geen wasjes wanneer de wasmachine pas halfvol is. 

Tonzon vloerisolatie

Een originele manier van energie en dus ook geld besparen, is aan de hand van Tonzon vloerisolatie. In veel huizen verdwijnt de warmte van de vloer naar koudere funderingsmuren of kruipruimtes. Deze warmtestraling resulteert indirect in een hogere energierekening. Dat komt doordat men de (vloer)verwarming thuis hoger zet wanneer er sprake is van veel warmtestraling via de vloer. Dit levert meer energieverbruik en zo kosten op aan het einde van de maand. Wanneer je kiest voor Tonzon vloerisolatie wordt de warmtestraling naar koudere ruimtes tot vrijwel nul gereduceerd. Dit betekent warme vloeren, zuiniger omgaan met energie en minder hoge energierekening.