Niet van echt te onderscheiden: kunstgras

Geniet je graag van grassprieten tussen je tenen, maar valt er in je tuin niet genoeg zonneschijn voor een mooi gazon? Niet getreurd! Het kunstgras dat tegenwoordig op de markt is, is haast niet van echt te onderscheiden. Daarnaast hoef je in de zomer niet de moeite te nemen om je sproeiers aan te zetten! Je geniet van alle voordelen van een mooi gazon, maar hebt niet de ongemakken van de verzorging ervan.

Het gemak van kunstgras

Voor het kunstgras van Variofields heb je geen kunstmest of pesticiden nodig om je gazon te onderhouden. Het hebben van kunstgras betekent ook dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over kale of dorre plekken in je grasveld. En misschien nog wel het beste van alles: je hoeft niet urenlang rondjes te lopen met je grasmaaier op een bloedhete zomerdag. Na een lange vakantie van huis ligt je gazon er nog precies zo bij als toen je het achterliet. Hooguit moet je wat blaadjes ervanaf harken. Daarnaast zijn ook je sproeiers overbodig geworden.

Niet van echt te onderscheiden

Hoewel het beste kunstgras natuurlijk niet echt van gras is, is het nauwelijks van echt te onderscheiden en bovendien is het kunstgras leggen ook snel en gemakkelijk gedaan. De sprieten van gras van Variofields verschillen in lengte en kleur, waardoor het heel natuurlijk oogt. Daar komt bij dat het gras ook geschikt is om op te sporten of om spellen op te spelen. Wat dacht je van een potje voetbal op blote voeten in je achtertuin?

Verkoelend en goed voor de biodiversiteit

Kunstgras van Variofields is niet alleen makkelijk in onderhoud, maar het blijft ook heerlijke koel tijdens een hete dag. Anders dan bij traditioneel kunstgras heeft het namelijk een natuurlijke vulling bestaande uit een combinatie van Italiaanse rivierzand, kokos en andere natuurlijke bestanddelen. Door dit natuurlijke vulling materiaal is er meer ruimte voor de natuur om hiertussen te bloeien en groeien.

Circulair kunstgras

Niet alleen natuurlijk gras hoeft circulair te zijn! Het gras van Variofields wordt aan het einde van de levensduur gerecycled. Op deze manier wordt kunstgras opnieuw gras. Het oude product wordt verwerkt tot nieuw in een fabriek in het Westelijke Havengebied in Amsterdam. Maar hier hoef je je bij de aanschaf nog lang geen zorgen over te maken: het kunstgras heeft namelijk een levensduur van ongeveer 15 jaar.

Kortom, wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooi gazon? Met het kunstgras van Variofields is het helemaal geen schande om voor een kunstgazon te gaan.

Latest

Hoe je het beste je kamer donker kunt houden

Het verduisteren van de kamer is erg belangrijk voor je eigen innerlijke rust. Zo heb je meer rust dan wanneer de kamer niet donker...

Hondenkussens: zo creëer je een veilige comfy haven voor je trouwe viervoeter

Om een hond zich veilig en welkom te laten voelen, is een eigen plekje met een of meerdere lekkere zachte hondenkussens, speelgoed en lekkere...

Klein Chemisch Afval

Wanneer u werkzaamheden uitvoert in een gebied waar mogelijk chemisch afval te vinden is, is het belangrijk om dit op een goede manier aan...

Screens tegen zonnestralen: effectief of niet?

Zon in je huis kan erg mooi zijn. Het is echter niet altijd even prettig om veel zon in je woning te hebben. Vaak...

Bestrijd ongedierte in jouw woning op de juiste manier

Er zijn helaas veel verschillende soorten ongedierte waar we in onze woning last van kunnen krijgen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Niemand zit dan...