Niet van echt te onderscheiden: kunstgras

Geniet je graag van grassprieten tussen je tenen, maar valt er in je tuin niet genoeg zonneschijn voor een mooi gazon? Niet getreurd! Het kunstgras dat tegenwoordig op de markt is, is haast niet van echt te onderscheiden. Daarnaast hoef je in de zomer niet de moeite te nemen om je sproeiers aan te zetten! Je geniet van alle voordelen van een mooi gazon, maar hebt niet de ongemakken van de verzorging ervan.

Het gemak van kunstgras

Voor het kunstgras van Variofields heb je geen kunstmest of pesticiden nodig om je gazon te onderhouden. Het hebben van kunstgras betekent ook dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over kale of dorre plekken in je grasveld. En misschien nog wel het beste van alles: je hoeft niet urenlang rondjes te lopen met je grasmaaier op een bloedhete zomerdag. Na een lange vakantie van huis ligt je gazon er nog precies zo bij als toen je het achterliet. Hooguit moet je wat blaadjes ervanaf harken. Daarnaast zijn ook je sproeiers overbodig geworden.

Niet van echt te onderscheiden

Hoewel het beste kunstgras natuurlijk niet echt van gras is, is het nauwelijks van echt te onderscheiden en bovendien is het kunstgras leggen ook snel en gemakkelijk gedaan. De sprieten van gras van Variofields verschillen in lengte en kleur, waardoor het heel natuurlijk oogt. Daar komt bij dat het gras ook geschikt is om op te sporten of om spellen op te spelen. Wat dacht je van een potje voetbal op blote voeten in je achtertuin?

Verkoelend en goed voor de biodiversiteit

Kunstgras van Variofields is niet alleen makkelijk in onderhoud, maar het blijft ook heerlijke koel tijdens een hete dag. Anders dan bij traditioneel kunstgras heeft het namelijk een natuurlijke vulling bestaande uit een combinatie van Italiaanse rivierzand, kokos en andere natuurlijke bestanddelen. Door dit natuurlijke vulling materiaal is er meer ruimte voor de natuur om hiertussen te bloeien en groeien.

Circulair kunstgras

Niet alleen natuurlijk gras hoeft circulair te zijn! Het gras van Variofields wordt aan het einde van de levensduur gerecycled. Op deze manier wordt kunstgras opnieuw gras. Het oude product wordt verwerkt tot nieuw in een fabriek in het Westelijke Havengebied in Amsterdam. Maar hier hoef je je bij de aanschaf nog lang geen zorgen over te maken: het kunstgras heeft namelijk een levensduur van ongeveer 15 jaar.

Kortom, wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooi gazon? Met het kunstgras van Variofields is het helemaal geen schande om voor een kunstgazon te gaan.

Latest

Dankzij de gift cards verbeter je jouw Xbox game ervaring

Gamen is voor veel personen een grote hobby. Gamen kan dan ook op diverse manieren gedaan worden. Hierdoor vind je altijd wel een vorm...

Laminaat, pakket of een PVC vloer?

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe vloer aan te schaffen, kom je er al snel achter dat er keuze genoeg is....

Bedwantsen professioneel bestrijden

Bedwantsen, wat zijn het en wat doen ze? Deze vervelende beestjes  zijn klein en donkerbruin. Ze worden vooral meegebracht uit exotische vakantiebestemmingen waar ze...

Tips voor het kopen van antieke spiegels

Gelukkig kunnen de meeste mensen antiek nog waarderen. Een antieke spiegel kan leuk zijn voor in de overloop of voor in de gang. In...

4 ideeën voor woondecoratie met een krap budget

Interieurinrichting is één van de belangrijkste dingen in elk huis. Er wordt zelfs beweerd dat decor een huis transformeert van een schaal van staal...