Home Huis inrichting Zorgeloos genieten van de zomer

Zorgeloos genieten van de zomer

0
Zorgeloos genieten van de zomer

De zomer komt eraan en dit brengt hoop met zich mee. Iedereen weet dat we al meer dan een jaar in een wereldwijde pandemie zitten waardoor ons normale leven volledig ontregeld is. Gelukkig is er hoop dat deze zomer de vaccinaties zodoende vooruit zijn gegaan dat we weer terug kunnen naar een normale situatie. Maar of we al op zomervakantie kunnen is nog maar af te wachten. De kans dat we weer veel thuis en in de tuin zitten is een stuk groter. Maar de kans is gelukkig groot dat het een fijnere zomer wordt dan vorig jaar. Maar om zorgeloos van de zomer te kunnen genieten is het ook belangrijk om voorbereidingen te treffen. Zo wil je dat de tuin er goed bijstaat en ook weten hoe je ongedierte moet bestrijden waar je in de zomer vaak last van hebt. Denk bijvoorbeeld aan de altijd irritante wespen.

Wespennest

Je zult tijdens de zomer altijd wel hier en daar wespen tegenkomen. Maar het wordt echt een probleem wanneer je een wespennest hebt in de tuin of zelfs in je huis. Een wespennest kun je herkennen aan de grijsheid en papierachtige uitstraling. Een wespennest ziet er zo uit omdat de wespen houtvezels gebruiken voor de opbouw van een wespennest kan op vele verschillende plekken gebouwd worden, onder het dak bijvoorbeeld of in een schuur. Maar ook onder de grond, in een stoelzitting, in huis enzovoorts. Wanneer een wespenkoningin een fijn plekje in jouw tuin of huis gevonden heeft is dit natuurlijk ontzettend lastig. Als je een wespennest ontdekt ga dit dan niet zelf bestrijden. Als het mis gaat kun je worden aangevallen door een hele groep wespen en we weten allemaal hoe pijnlijk een wespensteek is.

Wespennest verwijderen

Zelf een wespennest verwijderen is niet verstandig maar je wilt ook niet proberen een wespennest te verplaatsen. De beste optie is om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Deze weet precies welke stappen genomen moeten worden voor een veilige en effectieve bestrijding. Op deze manier hoef je jezelf en je gezinsleden niet in gevaar te brengen. Je kunt het meest voordelig een lokale ongediertebestijder inschakelen. Google bijvoorbeeld wespen bestrijden Rotterdam als je in Rotterdam woont en wespenbestrijding Zwolle als je in Zwolle woont.

Ander ongedierte

Natuurlijk kan het zijn dat je niet alleen last hebt van wespen deze zomer. Ook muggen kunnen gigantisch frustrerend zijn. Natuurlijk doen een muggenbeet niet zoveel pijn als een wespensteek, maar toch kan het irritant zijn en ook je uit je slaap houden wanneer er muggen door je kamer rond zoemen. Een goede oplossing is een klamboe en anti-muggen middel zoals deet. Als je een dergelijk middel vies vindt ruiken is het minste wat je kunt doen een luchtje nemen met citroen erin verwerkt.