Home Huis inrichting Bar in huis? Hier moet je aan denken

Bar in huis? Hier moet je aan denken

0

Een eigen bar in huis is voor veel huiseigenaren een absolute droom. Vaak wordt deze droom op de lange baan geschoven. Meestal uit onwetendheid. Want hoe pak je dit project effectief aan? Waar moet je aan denken? In dit artikel geven we enkele tips om je hierbij te helpen. 

Dit begint natuurlijk al bij het ontwerp en de locatie. Want waar creëer je deze bar? Logischerwijs zal de beste plek in de keuken zijn. Als dit niet mogelijk is, zijn er echter ook andere opties. Bijvoorbeeld om de bar in de garage of schuur te maken. Zo creëer je optimale gezelligheid in eigen huis. 

Denk aan een goede koeler 

Drankjes zijn natuurlijk het allerlekkerst wanneer ze koud geserveerd worden. Daarom is het belangrijk om over een goed koelingssysteem te beschikken. Zoek bijvoorbeeld naar een klein model koelkast of pak het groots aan met een bar koelkast. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die zowel bij horecagelegenheden als thuis kunnen worden gebruikt. Het is belangrijk om je specifieke behoeften in kaart te brengen en voor een koeling te kiezen die hierop aansluit. 

Weet je niet goed welke barkoelkast nodig is? Gebruik dan jouw wensenlijstje om advies in te winnen bij een horeca groothandel. Hier kunnen ze jou van de nodige advies voorzien en weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt. 

Voldoende opslagruimte 

De bar moet uiteraard wel goed gevuld zijn om de lekkerste drankjes te kunnen serveren. Dit betekent dat er voldoende opslagruimte aanwezig moet zijn. Denk aan een verscheidenheid aan glaswerk en ingrediënten. Voldoende kastruimte is dan ook van essentieel belang voor het juiste resultaat. Denk aan multifunctionele meubels met extra opbergruimte, zodat je eenvoudig alle ingrediënten en spullen kunt opbergen. 

De juiste verlichting 

Wat maakt een gemiddelde bar nou echt gezellig? Dit heeft vooral te maken met de verlichting. Er is goede verlichting nodig om de optimale sfeer te creëren. Denk hierbij aan sfeervolle hanglampen, maar ook aan praktische verlichting. Het is slim om van tevoren een lichtplan op te stellen. Hierin betrek je alle soorten verlichting die nodig zijn. Probeer diverse soorten verlichting met elkaar te combineren voor het beste resultaat. Kies bij voorkeur voor dimbare verlichting, zodat je het licht geheel naar wens en de situatie kunt aanpassen. Zo creëer je een fijn plekje om tijd met familie en vrienden door te brengen. 

Comfortabele barkrukken 

Aan een bar moet je uiteraard ook comfortabel kunnen zitten. Het is hierbij van belang dat je de juiste krukken koopt. Er zijn heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Het is verstandig om meerdere exemplaren uit te proberen. Wees je ervan bewust dat enkel een kruk meestal niet genoeg comfort geeft. Combineer deze daarom met zachte kussentjes om fijner te kunnen zitten. Dit is een kwestie van uitproberen. Ook tweedehands worden regelmatig barkrukken aangeboden. Op die manier kan je ook met een relatief klein budget comfortabele barkrukken aanschaffen.