Home Thuis zijn Internet vergelijken: kosten en kwaliteit

Internet vergelijken: kosten en kwaliteit

0
Internet vergelijken: kosten en kwaliteit

Internet vergelijken: kosten en kwaliteit

Het kan geen kwaad zo nu en dan kritisch te kijken naar je internetprovider, je internetgebruik en de kosten die je er voor maakt. Internet vergelijken kan je geld besparen, maar belangrijker nog: je kunt misschien voor hetzelfde geld een betere kwaliteit krijgen. Daarnaast kan het overstappen op zich al een leuke aanbieding of interessante extra’s opleveren speciaal voor nieuwe klanten. Verzamel voor je gaat vergelijken de gegevens van je huidige provider en wat die biedt. Denk na of je iets wilt veranderen. Wil je een hogere snelheid? Wil je je internet vergelijken met aanbieders die het combineren met een telefoon- of televisie abonnement? Wanneer je weet wat je wilt, kun je beter vergelijken.

Soorten internetaansluitingen

Er zijn verschillende manieren om je internet thuis te krijgen. De klassieke manieren zijn DSL en kabel. De nieuwste manier is via glasvezel. Dat is nog niet overal mogelijk. Via een postcodecheck kun je controleren of bij jou thuis internet via glasvezel te krijgen is. Glasvezel is snel en stabiel. De upload- en downloadsnelheid is even groot en je krijgt de maximale snelheid, omdat het niet uitmaakt hoe ver je van een wijkcentrale woont. Internet via de kabel is ook snel en betrouwbaar, maar vaak is de combinatie van tv en internet verplicht en er zijn vrij weinig aanbieders. Maar ben je op zoek naar een tv- en internetabonnement, dan kan dit een ideale oplossing zijn. De DSL-aansluiting is vrijwel overal beschikbaar en er zijn veel aanbieders. Het is een relatieve goedkope oplossing. Het signaal gaat via de koperen telefoonleiding en de afstand naar een wijkpunt is bepalend voor je snelheid.

Internet vergelijken: de keuzes

Er zijn veel punten waarop je internetpakketten kunt vergelijken. De soort internet is vooral belangrijk en bepaalt al een aantal andere keuzes. De snelheid is voor het internetten een essentieel aspect. Maar niet iedereen vindt de allerhoogste snelheid belangrijk. Ga voor jezelf na hoe veel waarde je er aan hecht en wat een acceptabele ondergrens is. Hou ook rekening met toekomstige ontwikkelingen én met het feit dat bij een DSL-aansluiting de afstand tot een verdeelpunt invloed heeft. Een andere belangrijke keuze is of je je internetaansluiting wilt combineren met een tv- of telefonieaansluiting. Dat vermindert het aantal aanbieders en maakt dat een DSL-aansluiting afvalt. De combinatie van TV en internet is iets ingewikkelder. Je moet nog meer verschillende dingen vergelijken. Hier is het bijvoorbeeld belangrijk dat je weet welke tv-zenders je wilt kunnen ontvangen. Je kunt vaak kiezen voor een combinatie van interactieve televisie, digitale tv of kabel tv. Elke variant heeft voor-en nadelen en z’n eigen prijs.

Op zoek naar alle streamingdiensten die beschikbaar zijn in Nederland voor een heerlijk avondje op de bank met een serie of film? Bekijk alle streamingdiensten!