Home Huis inrichting Vloerisolatie voor warme voeten en een heerlijk woonklimaat

Vloerisolatie voor warme voeten en een heerlijk woonklimaat

0
Vloerisolatie voor warme voeten en een heerlijk woonklimaat

Waarom vloerisolatie belangrijk is

Vloerisolatie is het niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuwe woning. Toch is het een erg belangrijk iets voor je vloer. Er zijn een heleboel nadelen voor je huis als je vloerisolatie niet goed is. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de voordelen van hebben van een goede vloerisolatie. Bij vloerisolatie denkt men vooral aan de vloer, maar dit is zeker niet het enige waar het impact op heeft. Bent u benieuwd naar de pluspunten van een goede isolatie? Wilt u meer informatie opdoen, lees hier dan alle voordelen, nadelen en andere info over dit handige detail.

De nadelen van een woning zonder vloerisolatie

We denken er niet vaak aan, maar het gebeurd enorm vaak dat er veel vocht het huis in komt. Dit kan zorgen voor condens op de ramen en zelfs schimmel op de muren van het huis. Als er een ding is dat niemand graag in huis heeft is dat wel schimmelvorming. Bij een slechte isolatie kan een houten vloer gaan rotten en is de vloer over het algemeen erg koud. Een slechte isolatie zorgt voor een heel onprettig woonklimaat. De kou zorgt ervoor dat men eerder gaat stoken en de energie kosten weer erg zullen oplopen. De oplossing voor al de genoemde problemen is heel simpel. Een goede vloerisolatie.

Welke voordelen ervaar je met een vloerisolatie?

Het grootste voordeel van een goede vloerisolatie is het feit dat je energierekening stukken lager zal gaan liggen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg fijn om geen last te hebben van schimmel en alle andere bovengenoemde problemen. Het woonklimaat wordt vele malen beter, dit is zeker voor mensen met gezondheidsklachten nodig. Thuis is de plek waar je het meest op je gemak hoort te zijn, met een goede isolatie zal dat ook het geval zijn. Het plaatsen van een goede vloerisolatie heeft tevens ook een positief effect op de waarde van je huis. Er zijn eigenlijk geen nadelen te bedenken voor het plaatsen van een goede isolatie. Zelfs voor het milieu is een goede vloerisolatie erg goed. Geld besparend, een geweldig wooncomfort en het kost je geen fortuin.

 

Hoe weet ik of ik isolatie moet laten plaatsen?

Hartstikke fijn om te weten natuurlijk, al die voordelen van isolatie, maar moet  jij er een laten plaatsen? Er zijn een aantal factoren die je moet bekijken. De meest belangrijke is dat huizen die gebouwd zijn voor 1983 niet altijd voorzien zijn van een isolatie. Daarnaast moet je weten of de kruipruimte (plek waar het geplaatst moet worden) wel hoog genoeg. Deze dient namelijk minimaal 35 centimeter hoog te zijn. Ook moet je bij jezelf nagaan of je een van de bovengenoemde problemen hebt ervaren. Heb je het vaak koud thuis en ben je genoodzaakt om dikke sokken of pantoffels aan te doen? Dan is het zeker een goed idee om vloerisolatie te overwegen.