Home Overig Je woning verbouwen met een persoonlijke lening

Je woning verbouwen met een persoonlijke lening

0
Je woning verbouwen met een persoonlijke lening

Het laten bouwen van een woning kan nogal een dure aangelegenheid zijn. Het is dan ook niet altijd mogelijk om een financiering van de bank te krijgen voor het laten bouwen van een woning. Dit omdat je inkomen bijvoorbeeld niet toereikend is. Vaak heb je voor het laten bouwen van een woning een behoorlijk eigen vermogen nodig, wat vanzelfsprekend eveneens niet voor iedereen toereikend is. Een goedkoper, en misschien wel beter alternatief is het verbouwen van je huidige woning. Door dit te doen kun je mogelijk ook besparen op je huidige vaste lasten. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door zonnepanelen te laten plaatsen, of door je woning te laten isoleren. Om de verbouwing van je woning te financieren kun je een hypotheek aanvragen, maar je kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten.

Een persoonlijke lening

Wanneer je de verbouwing van je woning wil laten financieren kan het aanvragen van een hypotheek niet altijd de beste optie zijn. Dit omdat het aanvragen van een hypotheek vaak extra kosten met zich meebrengt zoals administratie- en notariële kosten. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit heb je deze kosten niet. Daarnaast is een bijkomend voordeel van een persoonlijke lening, dat de kosten die je hiervoor maakt, zoals bijvoorbeeld het rentepercentage wat je over deze lening moet betalen, fiscaal aftrekbaar zijn. Je kunt overigens eveneens een persoonlijke lening aanvragen op het moment dat je graag duurzaam zou willen wonen. Duurzaam wonen heeft in de eerste plaats als voordeel dat je uiteindelijk kosten zal gaan besparen op je vaste lasten. Daarnaast ben je beter voorbereid op de toekomst, aangezien de komende jaren het gebruik van aardgas steeds verder teruggedrongen zal gaan worden. Voor het aanvragen van een persoonlijke lening voor het verbouwen van je huidige woning, is het raadzaam om jezelf eens te laten informeren door de Nederlandse kredietmaatschappij.

De Nederlandse kredietmaatschappij

De Nederlandse kredietmaatschappij kan je van dienst zijn op het moment dat je graag een persoonlijke lening aan zou willen vragen. Deze kredietmaatschappij kan je een financiering aanbieden tegen zeer lage rentes. Zo worden de extra kosten die je maakt voor de verbouwing van je huidige woning maakt, niet veel hoger. Een persoonlijke lening bij de Nederlandse kredietmaatschappij heeft als voordeel dat je een lening aangaat die zekerheid biedt. Hierbij kun je denken aan een vast bedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente. Je huidige woning verbouwen doe je in de eerste plaats om het woongenot wat je ervaart te verbeteren. Je hebt immers niet voor niets deze woning destijds aangekocht. Daarbij is het kopen van een andere woning voor veel mensen onbetaalbaar geworden.