Home Huis inrichting De mooiste snijbloemen: dahlia en amaryllis

De mooiste snijbloemen: dahlia en amaryllis

0
De mooiste snijbloemen: dahlia en amaryllis

De dahlia en amaryllis bol behoren zeker weten in het rijtje van de mooiste snijbloemen. Van beide bloemen kun je heel lang genieten. Alleen dan net in een ander seizoen. Zo bloeit de dahlia vanaf het midden van de zomer tot de eerste nachtvorst. De amaryllis is de ideale bloem voor in huis in het winterseizoen. Deze twee bloemen verzekeren je ervan dat je altijd bent omringd door de meest prachtige kleuren.

Dahlia’s poten in het voorjaar

Nu is het ideale moment om inspiratie op te doen voor volgend jaar. Je mag ze namelijk vanaf het voorjaar plaatsen zodra de eerste nachtvorst is geweest. Ze zijn nogal gevoelig voor kou en het zou zonde zijn als ze niet op zouden komen. Dahlia’s zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Ze zijn stuk voor stuk blikvangers voor in je tuin. Wist je dat dahlia’s oorspronkelijk uit Mexico komen? Vandaar dat ze dus niet zo goed tegen koude kunnen.

Wanneer je een plan gaat maken voor je tuin is het handig om te kijken tot welke hoogte de dahlia’s groeien. De dahlia’s die het langst worden zet je achteraan en de kortere varianten plant je iets meer naar voren. Het klinkt misschien logisch maar het is goed om hier over na te denken. Als je de bollen eenmaal hebt geplant heb je geen zin om ze er weer uit te halen natuurlijk.

Geniet van de amaryllis in de winter

De amaryllis is een exotisch bloem dus vandaar dat hij het binnen prima vertoeven vindt. Het is superleuk om een amaryllisbol te verwerken in een kerststukje. Je kunt het natuurlijk ook wat simpeler houden door hem in een glazen vaas neer te zetten. Sowieso is het leuk om te zien hoe de bol zich ontwikkelt. Zodra dat voorbij is kun je genieten van de prachtige bloem. Wist je dat ze wel tot 7 weken lang kunnen bloeien? Daar vrolijk je grijze dagen dus voor een lange tijd mee op. En anders kun je altijd weer een nieuw bol aanschaffen want ze bloeien het hele jaar door!

Verzorging van de amaryllisbol

De amaryllisbol heeft niet zo veel verzorging nodig. Zolang je de potgrond een beetje vochtig houdt, vindt de bol het al gauw prima. Zet hem op een warme plaats neer waar het zo rond de 21 graden is. Een warm klimaat vindt deze bloem geen probleem. Eventueel kun je hem af en toe wat plantenmest geven.