Home Overig Ga voor een gezonde levensstijl

Ga voor een gezonde levensstijl

0
Ga voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl kent verschillende componenten. Vaak denken we vooral aan gezond eten en natuurlijk is dit een belangrijke, zo niet de belangrijkste, waar ik het graag over wil hebben maar wat ook belangrijk is, is slapen, bewegen en gezonde mentale voeding. Lees je mee?

De rust

Laten we beginnen met slapen. Je bevordert een gezonde levensstijl door regelmatig en voldoende slaap. Dat wil zeggen ga op een vaste tijd naar bed en zorg dat je aan zeven tot acht uur slaap per dag komt. Hoe lastig je het ook vindt; een uur voordat je wilt gaan slapen leg je je beeldscherm weg en pak je een boek, luister je naar rustige muziek of mediteer je. Dit bevordert je slaap enorm. Zodoende kun je ’s morgens op tijd opstaan om een wandeling te maken of om naar de sportschool te gaan voordat je gaat ontbijten. Misschien zegt je hoofd geen zin te hebben, maar als je daarop wacht, komt er sowieso niet veel te recht van een nieuwe gezonde levensstijl.

Zorg in ieder geval dat je iedere dag beweging krijgt want alleen maar zitten is niet goed voor je.

De voeding

Voor wat betreft voeding is het belangrijk dat je binnenkrijgt wat je lichaam dagelijks nodig heeft aan vitamines en mineralen. Verdiep je daarom in welke groenten en andere verse producten je tot je moet nemen om hieraan te voldoen. Uiteraard kun je dit aanvullen met multivitamines Vitaminesperpost. Vind je het belangrijk om op je cholesterol te letten? Verdiep je dan eens in wat een plantensterolen supplement voor jou kan betekenen. Uiteraard vul je aan met datgene waarvan je denkt dat je het gemakkelijk te kort komt. Een gezonde starter voor de dag is bijvoorbeeld het zelf maken van een verse spread voor op je boterham. Die maak je gemakkelijk door een hoeveelheid kikkererwten te prakken en daar een handvol gesneden spinazie, een lepel mayo en peper en zout aan toe te voegen. Je kunt er ook je favoriete verse kruiden doorheen snijden met een halve uitgeperste citroen. Superlekker en gezond. 

De mentale gezondheid

Dan nog even de mentale voeding die we tot ons nemen. Kies bewust naar wat je kijkt op je beeldscherm. Net zo goed als dat je lichamelijk ongezond wordt van junkfood, word je dat ook mentaal als je naar junkfood kijkt. Waar je je mee voedt daarvan word je laten, doen en zijn een uitdrukking van. Dit geldt ook voor met wie je om gaat en in welke kringen je je begeeft. Zorg ook dat dit voldoet aan je gezondheidswensen. Veel plezier en succes met je nieuwe levensstijl.