Home Featured Een industrieel interieur

Een industrieel interieur

0
Een industrieel interieur

Een nieuw interieur voor in je huidige woning is zo’n gek idee soms nog niet. De wereld wordt elk jaar weer bedolven onder nieuwe interieurstijlen en dan kan het je wel is triggeren om ook aan een nieuwe stijl te beginnen. Een stijl die we de afgelopen jaren steeds populairder zien worden is de stoere industriële stijl. Als je van strak en donker houdt is dit de perfecte stijl voor jou. Bij een nieuwe interieurstijl betekent het natuurlijk ook niet altijd gelijk dat je je hele huis in die bepaalde stijl moet doen. Het kan ook net zo goed zijn dat je een paar items toepast en de rest laat zoals het was.

Items

Wat echt kenmerkend is voor een industriële woonkamer is de muur. Als je denkt aan een industriële muur, dan is een betonnen/ betonlook muur of bakstenen muur een mogelijkheid. Als je nog meer een industrieel karakter aan de woonkamer wil meegeven, dan kun je denken aan bijvoorbeeld oude/ 2e hands meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oude houten kist. Ook kun je denken aan een leren stoel, zoals een vlinderstoel of een leren bank. Wat niet mag ontbreken in een industriële eetkamer, is een grote lamp. Vaak wordt daar een oude fabriekslamp voor gebruikt. Een Industriële lamp heb je in verschillende soorten en maten. Wat nog meer een optie is, als je een industrieel karakter wilt geven aan je eetkamer, is een stalen kast of een tafel gemaakt van metaal en/of hout. Ook kun je denken aan metalen eetkamerstoelen.

Materialen

Qua materialen kan je veel kanten op met een industrieel interieur. Wat hierboven al is vernoemd is dat een industriële stijl niet altijd even netjes en afgewerkt hoeft te zijn. Denk hierbij aan robuuste, ruwe materialen zoals beton, onbewerkt hout of metaal. Qua meubels kan je dus ook denken aan metaal maar leer doet het ook erg goed bij deze stijl. In deze woonstijl zie je ook vaak metalen deuren voorbijkomen. Dit zijn dan vaak metalen deuren die helemaal tot het plafond doorlopen. Deze deuren hebben dan metalen zwarte randen met daartussen glas. Een deurdranger kan ook nog voor wat extra gemak zorgen bij je deuren! Naast alle bovenstaande dingen die je in een industrieel interieur veel voorbij zal zien komen gaat het ook om het kleurenpalet dat je zal gebruiken. Hele felle kleuren zoals roze en oranje passen hier natuurlijk niet bij. Kies eerder voor aardetinten zoals roestbruin, grijs en zwart.