Home Featured Roofmijt tegen spint voor een mooie tuin

Roofmijt tegen spint voor een mooie tuin

0
Roofmijt tegen spint voor een mooie tuin

Spint is een mijt die zich graag voed door plantencellen leeg te zuigen. Ze doen dit meestal niet alleen maar met honderden dan wel niet duizenden mijten. Zodra ze het hebben voorzien op jouw kamer, balkon on tuin planten en je doet er niets tegen dan kun je al snel gedag zeggen tegen je planten. De eerste tekenen van spint op je planten zijn gele vlekken op de bladeren, daarna vormen zich webjes tussen de bladeren en uiteindelijk zal je plant dood gaan. Zodra je spint opmerkt kun je het beste zo snel mogelijk te werk gaan, want voorkomen is beter dan genezen. Roofmijt is zoals de naam zegt ook een mijt soort maar deze lusten op hun beurt weer graag spint. Ze zuigen de volwassen spintmijten leeg en eten ook de larven op. Roofmijt tegen spint inzetten is ongedierte bestrijden op natuurlijke wijze!

Spint bestrijden op ecologische wijze

Door geen giftige bestrijdingsmiddelen te gebruiken is het veilig voor jezelf, je kinderen, huisdieren en de planten die je behandeld. Om spint bestrijden kun je het beste roofmijten inzetten. Roofmijten zijn diertjes die zich voeden met spint en stuifmeel, ze laten geen blijvende schade achter. Wanneer je roofmijt tegen spint inzet op je groentenplantjes zoals zoals aubergines, komkommers, paprika, bonen, tomaten en meloen hoef je je geen zorgen te maken over gifstoffen die je daarna zelf weer binnen krijgt. Roofmijt eet naast spint ook andere mijten zoals, begoniamijt, aardbeimijt, citrusmijt en fruitspintmijt. 

Laat de natuur haar werk doen

In een goed werkend ecosysteem hoeven mensen vaak niet in te grijpen. Daarom is permacultuur tegenwoordig een veel vaker voorkomende manier van tuinieren. Permacultuur is niets meer of minder dan de natuur die samenwerkt met elkaar. Tomatenplantjes worden samen met calendula plantjes gezet omdat de calendula er voor zorgt dat het wortelknobbelaaltje dan de tomaten plant met rust laat. 

Bouw de tuin van je dromen

In jouw achtertuin mag je alles doen zoals jij het wilt. Dat betekent dat je geen gif hoeft te gebruiken, zoals dat zo vaak gebeurt! Jouw groenten verbouw je op je eigen manier. Diervriendelijk en planeetvriendelijk. Door de natuur een handje te helpen en jezelf te laten helpen door de natuur kun je een eigen goed werkend ecosysteem opbouwen. De tuin van je dromen is een natuurvriendelijke tuin, waarin alles elkaar in balans houdt. Zo'n tuin? Daar mag je best trots op zijn! Je eigen ecologische droomtuin. Stel je eens voor hoe lekker de groenten zullen smaken, zonder al dat gif.