Home Overig 3 manieren om je personeel te binden aan je bedrijf

3 manieren om je personeel te binden aan je bedrijf

0
3 manieren om je personeel te binden aan je bedrijf

Heb je een eigen bedrijf of ben je verantwoordelijk voor het personeel van een bepaald bedrijf? Dan is het belangrijk dat het personeel dat je aanneemt zich aan jouw bedrijf bindt. Wanneer personeel zich verbindt aan jouw bedrijf blijft het niet alleen goed personeel maar worden het ook ambassadeurs. Dit zorgt ervoor dat deze mensen jouw bedrijf aanbevelen en positief over jouw bedrijf spreken. Maar hoe realiseer je dit precies? Welke acties moet je ondernemen om van je personeel ambassadeurs te maken? In deze blog leggen we je uit welke dingen je kan doen om dit te realiseren.

Team- en bedrijfsuitjes

Als bedrijf is het belangrijk dat je investeert in team- en bedrijfstuitjes. Teamuitjes hoeven niet persé met het gehele bedrijf gedaan te worden. Een teamuitje kan je ook heel goed met een bepaalde afdeling te doen. Met een teamtuitje laat je aan je personeel merken dat je investeert in leuke momenten, mooie verhalen en veel positiviteit. Teamuitjes zijn er in allerlei soorten en maten. Van airsoft tot het bezoeken van een klimpark. Het is leuk om iets te kiezen waarbij je moet samenwerken of juist competitief moet zijn. Spellen in teamverband zorgen ervoor dat je personeel verplicht is samen te werken. Naast teamuitjes zijn bedrijfstuitjes vaak geschikt voor het gehele bedrijf. Met een bedrijfsuitje leren personeelsleden van verschillende afdelingen elkaar ook kennen. Dit zorgt weer voor soepelere communicatie op de werkvloer tussen de verschillende afdelingen.

Borrels en feestdagen

Het is belangrijk om naast uitjes ook regelmatig na het werk even een drankje te doen of een leuke borrel te organiseren. Hierdoor zal je personeel ook veel in gesprek zijn met elkaar over zowel werk als niet werk gerelateerde dingen. Tijdens een borrel kan je bijvoorbeeld ook een van je medewerkers vragen om een quiz te organiseren of andere leuke spelletjes te doen. Door dit regelmatig te doen zorg je ervoor dat jouw personeel een hecht team wordt, waardoor werkprestaties uiteindelijk zullen verbeteren. Daarnaast is het slim om met feestdagen even wat extra te doen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstontbijt of een eindejaar borrel.

Optieregeling

Zodra je personeel hebt die al lang verbonden zijn aan je bedrijf, dan kan je kijken naar een optieregeling. Hiermee geef je opties (aandelen) weg aan personeel, dit zorgt ervoor dat je laat merken dat je deze mensen vertrouwd en je hoopt ze hiermee te kunnen binden aan je bedrijf. Uiteindelijk zullen deze mensen ook echt ambassadeurs worden aangezien ze een stukje van het bedrijf in bezit hebben.