Home Huis inrichting Voordeuren

Voordeuren

0
Voordeuren

Deuren zijn in een huis onmisbaar. Ze zijn de scheiding van de een naar de andere ruimte binnenshuis. Maar ook voordeuren zijn extreem belangrijk voor huizen. In dit artikel nemen we voor- en binnendeuren even goed onder de loep.

De voordeur kan je zien als het visitekaartje van het huis. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor de juiste deur. Daar kunnen wij je bij helpen.

De voordeur is belangrijker dan mensen denken. Deze deur helpt bij de uitstraling van het huis. Wanneer je een mooie, goed verzorgde en stijlvolle deur hebt dan laat die bij iedereen een goede indruk achter.

Wanneer je vraag stelt, welke moet ik kiezen? Dan is daar niet per definitie 1 antwoord op te geven omdat ieder huis en iedere situatie verschilt. Het hangt deels af van persoonlijke voorkeur, en deels van de stijl van de buitenkant van het huis.

 

  • Het belangrijkste is om een deur te kiezen die jij echt mooi vind. Laat je niet verleiden tot een andere kleur of materiaal dan wat je van te voren in gedachten had. Dit kun je alleen doen wanneer je bij de nieuwe deur echt meteen een veel warm gevoel krijgt. Maar vaak geldt wel, de eerste ingeving is vaak de beste.
  • Onderhoudsbehoefte is ook een dingetje. Sommige materialen vragen veel meer in onderhoud dan andere. En daarom is het ook belangrijk om dit mee te nemen. Vind je het niet erg om af en toe de deur eens flink onder handen te nemen? Of wil je toch liever een deur met minder onderhoudsvereisten?
  • Kies voor een passende deur. Je kunt bij iedere deur wel een warm gevoel krijgen, maar wanneer dit enkel is bij de deur op zich en deze niet past bij de rest van het huis dan kun je beter gaan voor iets anders. Het moet goed passen bij persoonlijke voorkeur, maar het moet ook mooi passen in het totaalplaatje.

 

Binnendeuren

Wanneer je van plan bent een nieuwe binnendeur aan te schaffen dan kom je opnieuw, net als bij voordeuren, voor de keus te staan welke soort binnendeur je aan gaat schaffen. Je hebt allerlei soorten binnendeuren. Iedere soort heeft zijn voor en zijn nadelen. Maar welke past bij jou?

 

Allerlei verschillende soorten deuren

Je hebt allerlei diverse soorten binnendeuren. We nemen de 3 meest gekozen even met je door.

Je hebt een gelakte deur. Deze is volledig kant- en klaar. Deze kan echter sterk verschillen in materiaal en prijs. Groot voordeel is dat deze alleen nog maar in de maat afgehangen hoeft te worden.

Ook stijlvol is de glazen deur. Groot voordeel hiervan is de transparantie van de deur. Sommige mensen vinden dit erg mooi. Ze geven het gevoel van extra ruimte. Klein nadeeltje is wel dat hij erg gevoelig is voor schade zoals krassen en barsten.

Tot slot heb je de schuifdeur. Deze kun je uiteraard openen en sluiten door hem te schuiven. Deze is vrij populair. Hij slaat niet uit, en dus kun je hem ook gebruiken als er relatief weinig ruimte is. En het ziet er ook stijlvol uit.