Home Overig Voordat je een motor koopt:

Voordat je een motor koopt:

0
Voordat je een motor koopt:

Motors zijn, vanuit een objectief standpunt, supergaaf. De snelheid, de acceleratie, het gevoel alsof je vliegt. Je bent mobiel, je bent dynamisch én aerodynamisch. Wat wil je nog meer? Nou ja… even goed nadenken, zou ik zeggen. Want naast ‘supergaaf’ is motorrijden ook gevaarlijk en duur, als je het niet goed aanpakt. Gelukkig zijn wij er, dus lees snel mee!

De financiën

Allereerst is het goed om je financiën helemaal in orde te brengen. Heb je het budget voor een motor? Weet je dat zeker—de reden waarom ik het twee keer vraag is niet om te twijfelen aan jouw budget, maar omdat grote uitgaves nu eenmaal grote uitgaves zijn. Plus, onder ‘motorbudget’ valt niet alleen het geld dat je aftikt voor het daadwerkelijke apparaat, maar ook de onderhoudskosten en keuringskosten. En niet te vergeten, heel belangrijk: een motorverzekering. Hopelijk een goedkope motorverzekering, maar direct motorverzekering afsluiten is zeker aan te raden. Het is belangrijk dat je alle bijkomstige kosten niet onderschat, is wat ik vooral wil zeggen. Net zoals elke andere grote uitgaves is een motor meer dan alleen de machine, en je daar bewust van zijn voordat je hem koopt en niet pas als hij al in je garage staat, is erg fijn en handig. 

De veiligheid

En dan nog de veiligheidsdingen. Dit is misschien een hele logische no-brainer, maar zorg dat je al je documenten en bewijzen hebt voordat je een motor koopt. Haal gewoon je rijbewijs, is wat ik wil zeggen. Dat klinkt heel logisch, maar ik kan het maar beter even gezegd hebben. Wees ook streng op jezelf; heb jij het gevoel dat je al zelfverzekerd de weg op kan? Vertrouw je jezelf met een motor waar niemand meekijkt, waar geen instructeur bij zit? Plus, iets waar we het nog niet over hebben gehad—past een motor in je verdere leven? Als je bijvoorbeeld je gezinsauto waar al je kinderen in passen inruilt voor een motor, is het misschien niet meteen de beste keuze. Hoe komen je kids anders naar school, weet je wel? 

Dit artikel is op geen enkele manier bedoelt om je te demotiveren een motor te kopen. Zoals ik al zei, ze zijn supergaaf—maar nog veel supergaver als je er goed over na hebt gedacht, de hele uitgave ook écht in je budget past en je er klaar voor bent.