Home Huis inrichting Screens tegen zonnestralen: effectief of niet?

Screens tegen zonnestralen: effectief of niet?

0
Screens tegen zonnestralen: effectief of niet?

Zon in je huis kan erg mooi zijn. Het is echter niet altijd even prettig om veel zon in je woning te hebben. Vaak worden screens tegen zonnestralen aangeraden als de oplossing voor dit probleem. Zijn deze echter wel zo effectief?

Wat zijn screens tegen zonnestralen?

Screens tegen zonnestralen zijn een vorm van zonwering. Zonwering zorgt ervoor dat het meubilair in je woning beschermd wordt en je woning mooier wordt en blijft. Screens tegen zonnestralen zorgen ervoor dat een groot deel van het licht gereflecteerd wordt. Hierdoor is het mogelijk om een aangename temperatuur in je woning te behouden.

Er zijn twee soorten screens tegen zonnestralen. Zo zijn er de traditionele screens en ritsscreens. Een ritsscreen wordt strak ingesloten door de zijgeleiders. Traditionele screens hangen los van de geleiders. Deze lijken dan ook meer op een rolluik.

Het grote voordeel van ritsscreens is dat deze nauwelijks klapperen als het waait. Omdat het doek strak vast zit, kan de wind er lastig onder komen. Echter zorgt dit er wel voor dat een ritsscreen duurder is dan een traditioneel scherm.

Waarom kiezen voor screens tegen zonnestralen?

Screens tegen zonnestralen kunnen erg effectief zijn. Echter vragen veel mensen zich af waarom je nou voor screens tegen zonnestralen zou kiezen. Er zijn een aantal redenen waarom deze screens zo effectief kunnen zijn voor je woning.

Als eerste zorgen de screens ervoor dat de warmte buiten blijft, maar dat je wel naar buiten kunt kijken en dat er licht binnen komt. Hierdoor is het mogelijk om je woning lekker koel te houden terwijl je wel voldoende licht hebt. Omdat er wel licht doorkomt, is het mogelijk om naar buiten te kijken met screens tegen zonnestralen.

Verder zijn screens onopvallend. Ze kunnen een mooie toevoeging geven aan je woning zonder dat het storend is. Ook is het mogelijk om naar buiten te kijken zonder dat mensen van buiten zomaar naar binnen kunnen kijken. Hierdoor zijn ze ook een toevoeging op de privacy in je woning.

Er zijn ook screens op maat tegen zonnestralen te vinden. Hierdoor is het voor elk raam mogelijk om een screen te laten maken. Als je dit wilt doen, kan het handig zijn om een bedrijf zoals Marsman Maatwerk in te schakelen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om zonwering te hebben zonder dat je problemen ondervindt met de maten.

De schermen die je op de ramen plaatst kunnen niet alleen met de hand bestuurd worden, maar het is ook mogelijk om deze te besturen met domotica in je woning. Zo kun je de screens aansturen met je telefoon of een afstandsbediening.

Op het moment dat je hier gebruik van wilt maken, kun je het beste kiezen voor ritsscreens. Een groot gedeelte van deze screens zijn namelijk te besturen met domotica. Op die manier hoef je de screens niet met de hand naar beneden trekken, wat een hele hoop gemak en comfort met zich meebrengt.