Home Overig Zonneschermen voor in jouw tuin

Zonneschermen voor in jouw tuin

0
Zonneschermen voor in jouw tuin

Tijdens het mooie weer willen we ook een fijne schaduwplek hebben om in te zitten. Bijvoorbeeld tijdens een barbecue is het fijn om niet de hele tijd om in de brandende zon te zitten. Het voordeel van een zonnescherm is dat je zelf kunt bepalen hoeveel schaduw je wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld alleen dat de zon niet naar binnen schijnt dan hoe je het scherm maar een klein stukje uit te draaien. Want zonneschermen zorgen er niet alleen voor dat je schaduw creëert in de tuin maar ook dat het binnen minder warm wordt. Aangezien de zon niet naar binnen kan schijnen scheelt dit een hoop warmte. Met zonneschermen kun je dus de temperatuur in de tuin als binnen makkelijk regelen. Als je buiten zit en je rolt het scherm uit zal direct het verschil in temperatuur merken wanneer je in de schaduw zit.

Andere voordelen van zonneschermen

Zonneschermen hebben meer voordelen dan alleen maar een schaduwplek creëren in de tuin en de temperatuur in huis laag maken. Een zonnescherm beschermt je namelijk ook tegen de uv-straling van de zon. Gemiddeld houdt een zonnescherm tussen de 90 procent en 99 procent van de ultraviolette straling. Verder kun je er ook nog voor kiezen om een elektrisch zonnescherm te nemen. Misschien denk je dat dit overbodige luxe is maar als je kijkt naar mensen die minder goed te been zijn of oudere mensen dan is dit misschien de reden dat ze wel een zonnescherm aanschaffen. Niet iedereen kan namelijk zo’n doek handmatig op of uitrollen.

Het schoonmaken van de doek

Het kan natuurlijk zo zijn dat zonneschermen vies worden. Als deze uitgedraaid is kunnen vogels het doek bevuilen door en op te poepen of iets anders er op te laten vallen, maar ook het weer kan voor enig vuil zorgen op het doek. Denk bijvoorbeeld aan een regen of sneeuwbui waar het doek vies van kan worden. Het is echter vrij simpel om een zonnescherm weer schoon te maken. Begin als eerste met al het losse eraf te halen met bijvoorbeeld een borstel. Verder kun je de meeste vlekken er gemakkelijk uit krijgen met een emmertje lauw water en een beetje schoonmaakmiddel. Gebruik niet een te agressief schoonmaakmiddel want dit kan het doek aantasten. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven op het doek. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er alsnog vlekken blijven op het doek. Als het doek is schoongemaakt kan de beschermende laag van de doek er ook van af komen. Breng daarom altijd een nieuwe beschermlaag aan met impregneerspray. Als je dit allemaal hebt gedaan ziet het doek er weer uit als nieuw. Het voordeel van het schoonmaken van zonneschermen is dat deze langer meegaan als ze worden onderhouden. Maak het scherm daarom twee keer per jaar schoon om er langer van te genieten.