Home Featured Is je dak geschikt voor zonnepanelen?

Is je dak geschikt voor zonnepanelen?

0
Is je dak geschikt voor zonnepanelen?

Heel veel mensen overwegen op dit moment zonnepanelen te laten plaatsen op hun dak. De gasprijzen zijn bijna niet meer te doen en door zonnepanelen te plaatsen op je dak kun je zelf energie opwekken en steeds minder of zelfs geen gas afnemen. Zonnepanelen plaatsen kan erg interessant zijn. Ook vanwege de belastingteruggave zonnepanelen. Maar begin altijd bij het begin: is je dak geschikt voor zonnepanelen? Je kunt dit zelf bepalen, maar je kunt ook een expert uitnodigen om te bepalen of je dak geschikt voor zonnepanelen is. Een dak dat sowieso niet geschikt is voor zonnepanelen is een rieten dak. Dit in verband met brandgevaar.

Is je dak geschikt voor zonnepanelen?

Heeft je huis geen rieten dak? Dan is de kans groot dat je dak geschikt voor zonnepanelen is. Het is wel altijd verstandig om dit te laten beoordelen door een expert. Deze kijkt verder dan alleen de ligging van het dak en de helling. Ook het dak zelf wordt aan een onderzoek onderworpen om te kijken of het stevig genoeg is én of de balken op de juiste manier geplaatst zijn. Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Dan kun je verder gaan en een offerte aanvragen.

Welke uitzonderingen zijn er?

Zoals gezegd worden zonnepanelen niet geplaatst op panden met rieten daken. Maar er zijn, helaas, meer uitzonderingen. Heb je een monumentaal pand? Dan mogen er geen zonnepanelen op worden aangebracht. Wanneer je schuine dak is voorzien van leisteen of bitumen kunnen de zonnepanelen niet goed worden bevestigd. De haken die gebruikt om de zonnepanelen te bevestigen worden kunnen op deze daken niet worden toegepast. Ook op een asbest dak zullen geen zonnepanelen worden aangebracht. Dit heeft, natuurlijk, alles te maken met de veiligheid van de monteurs. Wil je de zonnepanelen aan de voorkant van je huis laten plaatsen? Neem dan contact op met je gemeente voor een eventuele gemeentelijke verordening of het aanvragen van een vergunning.

Zonnepanelen leveren direct geld op

Zodra de zonnepanelen zijn geplaatst en op de juiste manier zijn aangesloten op alle bijbehorende apparatuur, kan het geld verdienen beginnen. Je zult al snel merken dat je, in de meeste gevallen, meer energie opwekt dan je gebruikt. De energie die je niet gebruikt wordt teruggeleverd aan de leverancier. Zo kun je er zelfs geld aan verdienen. In ieder geval verdien je de investering al snel weer terug. Wil je geen spaargeld gebruiken om zonnepanelen aan te schaffen? Informeer dan naar alle andere mogelijkheden. Er kan meer dan je vooraf zou denken.