Home Overig Even weg uit huis: Een stedentrip Budapest is echt een aanrader

Even weg uit huis: Een stedentrip Budapest is echt een aanrader

0
Even weg uit huis: Een stedentrip Budapest is echt een aanrader

Budapest, de hoofdstad van Hongarije, is een stad waar je werkelijk alles kunt beleven. Je kunt tijdens je stedentrip Budapest hele dagen cultuur opdoen, je kunt er heerlijk wandelen en varen op de Donau. Bezoek tijdens je stedentrip Budapest het Vissersbastion (zie afbeelding) of het parlementsgebouw aan de overkant. Eet tijdens je stedentrip Budapest de heerlijkste goulash en probeer eens iets nieuws. Ga voor lángos. Dat zijn een soort platgeslagen oliebollen die je eet met zure room en geraspte kaas. Je kunt er op iedere straathoek lekker zitten op een terrasje en de wereld aan je voorbij zien trekken.

Een stedentrip Budapest is erg populair

En dat is niet voor niets. De stad heeft een rijke historie met veel pracht en praal, maar je ziet ook dat de stad het zwaar heeft gehad. Juist die combinatie maakt een stedentrip Budapest zo aantrekkelijk. Je kunt er flink stappen, bijvoorbeeld tijdens het Sziget-festival, maar je kunt er ook genieten van de schitterende natuur in het midden van de stad, op Marguerita-eiland, midden in de Donau. Maak er een fietstocht door de stad of ga lekker wandelen. Neem het kabelbaantje naar het Vissersbastion en zie de stad vanuit de hoogte. Om je op de eerste dag te kunnen oriënteren tijdens je stedentrip Budapest is een rit in een hop-on hop-off bus wel de moeite waard. Toch mag een rit in de diepste metro van Europa ook niet ontbreken op je lijstje.

Of ga naar Krakau

Krakau, in Polen, is ook erg geschikt voor een stedentrip. Tijdens een stedentrip Krakau kun je op de fiets de stad ontdekken, maar je kunt ook lekker gaan wandelen. Krakau is een  mooie stad waar heel veel historie uit verschillende eeuwen te vinden is. Je kunt hier leuke mensen ontmoeten en, natuurlijk, heerlijk eten. Het spreekt voor zich dat je ook minimaal 1 wodkaproeverij bezoekt. Deze nationale drank moet je proeven zoals deze is bedoeld.

Verleng je verblijf met één dag

En bezoek tijdens je stedentrip Krakau ook een dag het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Natuurlijk is dat niet echt een leuk uitje, zoals het bezoek aan de zoutmijn Wieliczka dat wel is, maar een bezoek aan Auschwitz mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis. Bezoek daarna de zoutmijn en bewonder wat de mijnwerkers daar al die jaren geleden voor elkaar hebben gekregen. Je weet werkelijk niet wat je ziet. En alles is van zout gemaakt of uit zout gehouwen. Een stedentrip Krakau is echt meer dan de moeite waard.