bhome.nl

Hoe kies je de meest geschikte lattenbodem?

 

Uitgevonden door een arts die de pijn van zijn vrouw, slachtoffer van een ongeval, wilde verlichten, zijn lattenbodems zeer wijdverbreid geraakt in de wereld. Ze bieden zo'n groot comfort tijdens het slapen dat het tijdloos blijft ondanks de evolutie van de soorten bedden. Er zijn echter verschillende soorten bedbodems. Daarom is het noodzakelijk jouw bedbodem aan te passen aan de verschillende personen. Dit gedeelte zal je helpen bij het kiezen van jouw lattenbodems.

De verschillende soorten lattenbodems

Het is belangrijk te onthouden dat er twee soorten lattenbodems zijn. Dit zijn de boxsprings met bedekte latten en de boxsprings met onbedekte latten. Maar het is moeilijk om te weten welke van de twee te kiezen, aangezien elk van beide zijn bijzonderheden heeft.
Inderdaad, de boxspring met bedekte lattenbodem wordt bedekt door een huis. Dit maakt het een boxspring met alle veringen. De boxspring met bedekte lattenbodem beschermt het matras en zorgt voor een langere levensduur. Wat de boxspring met onbedekte latten betreft, deze komt het meest voor. Men noemt ze meestal lattenbodem boxsprings. Hun belangrijkste voordeel is dat ze een uitstekende ventilatie van jouw bed mogelijk maken. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden.
Ongeacht je leeftijd, of je alleenstaand bent of een koppel, man of vrouw, je moet jouw bedbodem zorgvuldig kiezen. Er zijn er verschillende en in alle maten. De meeste lattenbodems zijn gemaakt op een 140 cm basis voor een tweepersoonsbed.

De verschillende criteria waarmee je rekening moet houden bij de keuze van jouw lattenbodems

Voor een geslaagde keuze van lattenbodems, d.w.z. aangepast aan jouw persoon en jouw behoeften, moet je rekening houden met verschillende criteria. Eerst en vooral moet je er rekening mee houden dat de lattenbodem 1/3 van jouw beddengoed uitmaakt. Het verlengt ook de levensduur van jouw bed en verbetert het comfort.
Het is daarom ten zeerste aan te bevelen een houten latwerk te kiezen in plaats van een glasvezel. Dit type bedbodem is veel resistenter. Dit neemt echter niet weg dat een bedbodem in de eerste plaats bedoeld is om op te slapen en niet om op te springen.
Controleer vervolgens de flexibiliteit van de latten van de bedbodem, want dat zijn de latten die je het comfort zullen bieden dat je zoekt. Tenslotte moet je het inkepingsysteem van de latten controleren. De latten zullen niet houden als de inkepingen te groot of te klein zijn.

Mobiele versie afsluiten