bhome.nl

Een beter beveiligd huis

Het kan iedereen overkomen, je komt thuis en er is een inbraak geweest, een aantal van je kostbare spullen zijn meegenomen. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en zal voor veel stress zorgen. Vaak denken mensen dat inbraken niet zo veel voorkomen en het is gemakkelijk om op een gegeven moment laks te worden met de beveiliging van je huis. Maar tegelijkertijd het hoeft maar een keer mis te gaan. Het is een ontzettend goed idee om te investeren in een beter beveiligd huis. In dit artikel bespreken we een aantal effectieve en betaalbare manieren waarop je een beter beveiligd huis kunt bewerkstelligen.

Sloten vervangen

De eerste effectieve stap die je kunt nemen is het vervangen van de sloten van je huis met sterkere en effectievere sloten. Zeker als je woning al wat ouder is, kunnen inbrekers vaak makkelijk de sloten kraken. Sloten vervangen hoef je niet zelf te doen, je kunt een slotenmaker inschakelen die je ook advies kan geven over de meest effectieve sloten en wat voor sloten voor jouw huis ideaal zijn.

Houd de deuren op slot

Dagelijkse goede gewoontes rondom de beveiliging van je woning implementeren is misschien wel de meest effectieve manier om inbraken te voorkomen. Veel inbrekers maken gebruik van de onoplettendheid van bewoners die hun deuren niet op slot houden en waardevolle spullen zoals portemonnees en telefoons dicht bij de deur laten liggen. Zelfs als de bewoner thuis is kan een inbreker in deze situatie snel naar binnen glippen, iets pakken en wegrennen. Daarom is het belangrijk om de deuren altijd op slot te houden zelfs als je thuis bent. Let ook op openstaande ramen en zijdeuren.

Check voor bed

Veel inbrekers breken natuurlijk in de nacht in wanneer mensen liggen te slapen. Het is daarom verstandig om altijd voordat je naar bed gaat extra een check te doen dat alle deuren op slot zijn en alle ramen dicht zijn. Daarnaast kun je ook luiken installeren voor de ramen.

Alarmsysteem

Als je echt extra wilt investeren in de beveiliging van je huis is het een goede mogelijkheid om een alarmsysteem te installeren. Er zijn verschillende alarmsystemen op de markt. Sommige alarmsystemen geven een luid alarm af maar er zijn bijvoorbeeld ook stille alarmsystemen die simpelweg een sein doorgeven aan de politie. Op deze manier is er een grotere kans dat de inbreker gevangen wordt. Wanneer je een luid alarm hebt zal in veel situaties de inbreker vluchten en alhoewel dit jouw huis beschermd zal de inbreker mogelijk wegkomen en op een andere dag toeslaan bij een ander huis.

Mobiele versie afsluiten